Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Трьох мешканців смт Віньківці засуджено за незаконне позбавлення волі та знущання над знайомим

Працівниками Городоцької місцевої прокуратури у суді доведено вину трьох мешканців смт Віньківці у незаконному позбавленні волі людини та вчиненні хуліганських дій.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчими Віньковецького відділення Ярмолинецького відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у серпні минулого року під час розпивання алкогольних напоїв двоє із зловмисників вирішили незаконно позбавити волі спільного знайомого.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, вони помістили його до багажника автомобіля та глумились над ним цілий день.
 

Спочатку вивезли в ліс, там прив’язали потерпілого мотузками до дерева та били битою.
 

Пізніше, докупивши у райцентрі випивки, спільники автомобілем, у багажнику якого перебував потерпілий, поїхали на сміттєзвалище, де зустріли ще одного свого знайомого, який приєднався до злочинних дій.
 

Коли ввечері усі повернулись у смт Віньківці, чоловік, котрого витягли із багажника, скориставшись присутністю перехожих, зміг втекти.
 

Мотиви своїх дій підозрювані змогли пояснити лише тим, що це було покаранням потерпілому за відмову придбати для них алкогольні напої.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалось застосуванням фізичних страждань, здійснюване протягом тривалого часу), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.
 

Вироком Ярмолинецького районного суду Хмельницької області двом засудженим призначено покарання у виді 5 років, а третьому – 4 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2196