Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

За незаконне заволодіння транспортним засобом у Волочиському районі уродженця Закарпаття засуджено до 5 років позбавлення волі

Працівниками Городоцької місцевої прокуратури у суді доведено вину 32-річного чоловіка у незаконному заволодінні транспортним засобом мешканця Волочиського району.
 

Зловмисник вчинив злочин не вперше та менше як через 2 місяці після умовно-дострокового звільнення з місць позбавлення волі.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчим відділенням Волочиського відділення Городоцького відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у липні минулого року він спільно із потерпілим розпивав алкогольні напої у с. Бубнівка Волочиського району.
 

Коли товариш по чарці заснув, зловмисник викрав з його кишені ключі до належного йому трактора та поїхав на ньому з села.
 

Дорогою у нього закінчилось пальне, а тому крадій на місці вирішив його продати. Задля цього придумав легенду, за якою нібито транспортний засіб належить його померлому брату, а документи на нього згоріли під час пожежі. Тому і ціна на товар була заниженою – всього 500 доларів США. Ще за 10 тис грн обіцяв відновити та надати усі документи на трактор.
 

На таку «вигідну» пропозицію погодилась мешканка Хмельницького району, яка віддала за викрадений транспортний засіб 500 доларів США.
 

Після цього правопорушник поїхав у своє рідне м. Тячів на Закарпатті, де і витратив ці кошти на власні потреби.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Туз, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) КК України.
 

Вироком Волочиського районного суду Хмельницької області засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2025