Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури скасовано рішення про неправомірну передачу в приватну власність більше 100 га землі, розташованої на території Староушицької селищної ради

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства 96 земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району.
 

Виявилось, що на час прийняття вказаних рішень зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання. При цьому, всупереч вимог Земельного кодексу України, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області вони надавали недостовірну інформацію про наявність права на безоплатну приватизацію.
 

Таким чином, земля площею 192 га поза волею держави неправомірно вибула з її власності.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою до суду подано позовні заяви з вимогами визнати зазначені накази Головного управління Держгеокадастру в області про надання у власність 96 земельних ділянок недійсними.
 

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, на сьогодні судом уже задоволено більшу частину вказаних позовів та скасовано рішення  про неправомірну передачу у приватну власність більше 100 га землі.
 

Решта позовних заяв ще перебуває на розгляді.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2186