Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

Колишнього державного виконавця засуджено за привласнення коштів, переданих стороною виконавчого провадження в рахунок погашення боргу

Працівниками Городоцької місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця Волочиського району у вчиненні ряду кримінальних правопорушень.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва прокуратури, слідчим відділом Волочиського відділення Городоцького відділу Головного управління Національної поліції в області встановлено, що, перебуваючи на посаді державного виконавця, зловмисник привласнив кошти, передані стороною виконавчого провадження в рахунок погашення боргу.
 

Так, під час примусового виконання рішення суду, боржником у відділ державної виконавчої служби впродовж 2011-2012 років щомісячно надавались кошти, призначені на відшкодування шкоди, завданої стягувачу.
 

Зловживаючи своїм службовим становищем, частину отриманих коштів в розмірі майже 3 тис грн державний виконавець привласнив.
 

Також, уже звільнившись з цієї посади, аби збільшити розмір державної соціальної допомоги, яку отримує його сім’я, чоловік підробив та подав до управління соціального захисту населення райдержадміністрації фіктивні документи про своє працевлаштування та свої доходи.
 

Насправді ж встановлено, що в цей період він не працював, а недостовірна інформація слугувала підставою для зайвого нарахування більше 20 тис грн соціальної допомоги та виплати її частини в розмірі 8 тис грн.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 (шахрайство та замах на шахрайство, вчинене повторно), ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення офіційного документа та його використання) КК України.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Туз, вироком Волочиського районного суду Хмельницької області засудженому призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на 1 рік.
 

Від відбування основного покарання його звільнено з іспитовим строком тривалістю 1 рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2073