Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Городоцькою місцевою прокуратурою попереджено незаконне вибуття з державної власності земель сільськогосподарського призначення

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення під час безоплатної передачі земель громадянам.
 

Встановлено, що у грудні минулого року до Городоцької міської ради з заявами про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства звернулись троє місцевих мешканців.
 

На підставі рішення сесії ці заяви задоволено та громадянам надано дозволи на виготовлення проектної документації щодо відведення у приватну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 5 га та вартістю близько 300 тис грн.
 

Місцевою прокуратурою з’ясовано, що вказані особи вже використали своє право на безоплатне отримання земель цієї категорії та повторне їх надання є неправомірним.
 

Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до міської ради з листом про усунення порушень вимог законодавства та недопущення незаконного вибуття земельних ділянок з державної власності.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, за вказаного реагування Городоцькою міською радою внесено зміни до своїх попередніх рішень, чим попереджено неправомірну передачу земель у приватну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2271