Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

До семи з половиною років ув’язнення засуджено двох мешканців Дунаєвецького району, які вчинили розбійний напад на 86-річного односельця

Працівниками Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури у суді доведено вину двох мешканців смт Смотрич Дунаєвецького району у вчиненні розбійного нападу.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчим відділом Дунаєвецького відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у квітні 2018 року двоє чоловіків віком 23 та 26 років, з метою протиправного заволодіння чужим майном, під час спільного розпивання алкогольних напоїв домовились вчинити напад на свого 87-річного односельця.
 

Зловмисники ретельно підготувались до вчинення злочину та, прихопивши із собою балаклави і рукавиці, пішли до будинку потерпілого.
 
Реалізуючи свій злочинний умисел, один з розбійників одразу напав на господаря та почав наносити йому тілесні ушкодження.
 

Інший в той час став шукати кошти, якими вони могли б заволодіти.
 

Крик потерпілого почули односельці, які прийшли на допомогу. Нападники ж з пустими руками були змушені втекти з місця злочину.
 

Аби  уникнути відповідальності за скоєне та приховати свою злочинну діяльність, зловмисники намагались створити собі алібі, яке спростовано беззаперечними доказами.
 

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено причетність одного з підозрюваних до вчинення інших злочинів – крадіжки, а також незаконного придбання, носіння та зберігання бойової гранати.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло), та одного з них – ч. 3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням в житло, вчинена повторно), ч.1 ст.263 (незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженим призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1904