Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

Депутата Хмельницької обласної ради покарано за порушення вимог фінансового контролю

Законодавство передбачає обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації.
 

У випадку недотримання вказаних вимог, правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних до визначеної Законом відповідальності.
 

З початку року, за участі прокурорів, судами області винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, визнано 95 осіб, на яких накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму понад 87 тис грн.
 

Найпоширенішим правопорушенням є несвоєчасне подання посадовцями е-декларацій та неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані.
 

Як приклад, прокуратурою у суді доведено вину депутата Хмельницької обласної ради у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
 

Обранець громади не повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані в зв’язку із придбанням квартири вартістю майже 400 тис грн, а тому порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» щодо фінансового контролю.
 

У зв’язку із цим, постановою суду на депутата накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 1700 гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2547