Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2019

На Хмельниччині за корупційне правопорушення керівника комунального підприємства засуджено до 2 років позбавлення волі

Працівниками Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури в суді доведено вину керівника одного з комунальних підприємств міста Нетішина у вчиненні корупційного правопорушення.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва прокурорів відділу, слідчим відділом Нетішинського відділення Славутського відділу Головного управління Національної поліції в області встановлено, що, зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець розтратив кошти очолюваного комунального підприємства в розмірі 23 тис грн.
 

Окрім цього, з метою одержання кваліфікаційного сертифікату, який надав йому можливість займатись професійною діяльністю з технічної інвентаризації нерухомого майна, зловмисник здійснив службове підроблення. Не маючи необхідного стажу роботи за фахом, чоловік надав до відповідної комісії копію трудової книги з недостовірними відомостями щодо займаної ним посади.
 

Як повідомив начальник відділу Володимир Гончарук, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 

Вироком Нетішинського міського суду Хмельницької області засудженому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 2 роки.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2156