Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

Грабіжника, який шляхом підкупу керівника слідчого підрозділу намагався уникнути кримінальної відповідальності, засуджено до 4 років позбавлення волі

У серпні минулого року за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за злочин проти власності, правопорушник запропонував заступнику начальника слідчого відділу Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження.
 

Під час передачі коштів, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності, викрито, а грошові кошти в сумі 2 тис грн вилучено.
 

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство, пов’язане з опором іншим громадянам) КК України.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, засудженому призначено покарання у виді 4 років 1 місяця позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2225