Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

На Хмельниччині судитимуть підприємця, який «зменшив пробіг» проданої відділу райдержадміністрації вантажівки

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом зловживання повноваженнями директором одного із товариств, що завдало істотної шкоди державним інтересам.
 

Встановлено, що у 2018 році відділом освіти, молоді та спорту Старокостянтинівської райдержадміністрації оголошено про намір придбати вантажний автомобіль очікуваною вартістю 420 тис грн та з пробігом не більше 75 тис км.
 

Бажаючи взяти участь у процедурі відкритих торгів та здійснити продаж наявної вантажівки, директор підприємства надав свою тендерну пропозицію, яка серед інших виглядала найбільш економічно вигідною та відповідно перемогла.
 

Уже після укладення договору про закупівлю та перерахунку замовником коштів на рахунок товариства стало відомо, що документи, надані переможцем до конкурсного комітету, підроблені, а пробіг закупленої вантажівки перевищує 340 тис км.
 

Такими діями інтересам держави завдано шкоди на суму майже 100 тис грн, що являється різницею в ринковій вартості автомобіля із запропонованим пробігом.
 

За результатами розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення директором товариства кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Старокостянтинівського районного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2050