Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірної приватизації земель на території Старокостянтинівського району

Кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки.
 

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено випадки зловживання громадянами правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що четверо громадян, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, повторно безоплатно набули у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею по 2 га, розташовані за межами населених пунктів Баглаївської та Сахновецької сільських рад Старокостянтинівського району. При цьому один із вказаних осіб отримав земельну ділянку вчетверте.
 

За цими фактами місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділу Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

Проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2223