Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури розмір орендної плати за використання землі вартістю 8,8 млн грн приведено у відповідність до вимог законодавства

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Прокуратурою області виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок комунальної власності, розташованих у м. Хмельницькому.
 

З’ясовано, що одне із товариств для обслуговування автомобільного салону використовує дві земельні ділянки загальною площею майже півгектара.
 

Зважаючи на те, що вказані ділянки фактично надані для комерційного використання, їх нормативно-грошова оцінка та відповідно орендна плата за землю мають бути значно більшими, ніж це передбачено договорами.
 

У зв’язку із цим, прокуратурою області перед Хмельницькою міською радою ініційовано приведення їх у відповідність до вимог законодавства.
 

За результатами проведеної роботи орендар погодився на пропозицію міської ради та підписав додаткові угоди до договорів оренди землі.
 

Завдяки цьому розмір нормативної грошової оцінки вказаних земель збільшено до 8,8 млн грн, а орендні платежі до міського бюджету – майже у четверо – з 125 до 467 тис грн у рік.
 

Відтак, за втручання прокуратури розмір плати за використання землі збільшено на третину мільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1851