Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Правоохоронцями Хмельниччини повідомлено про підозру організованій групі шахраїв, організатор якої, перебуваючи в слідчому ізоляторі, торгував неіснуючим пальним

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності організованих злочинних угрупувань.
 

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області, погоджено повідомлення про підозру відносно трьох членів організованої злочинної групи, які шляхом шахрайства незаконно заволоділи коштами мешканців області.
 

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва прокуратури встановлено, що раніше судимий за майнові злочини 42-річний мешканець Львівщини, маючи досвід вчинення злочинів проти власності та перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі, з метою швидкого збагачення вирішив продовжити свою злочинну діяльність.
 

 Розуміючи, що в силу обставин він не зможе реалізувати свій план самостійно, до кримінально-караної діяльності як співучасників зловмисник залучив ще двох знайомих, які перебували на волі.
 

В процесі протиправної діяльності учасники групи розділили злочинні ролі, узгодили спеціальні правила поведінки та розробили план незаконного заволодіння майном громадян.
 

Організатор угрупування телефонував до потерпілих та, представляючись працівником АЗС, пропонував за зниженою вартістю придбати пальне.
 

Діючи по злочинному плану, зловмисник переконував потерпілих приїхати до підшуканих іншими членами групи автозаправних станцій, де під час спілкування «покупці» віддавали шахраям кошти.
 

Далі зловмисники, посилаючись на необхідність вирішення певних організаційних питань,  зникали з місця злочину, а ошукані громадяни так і продовжували очікувати на товар.
 

Правоохоронцям вдалось задокументувати п’ять епізодів злочинної діяльності організованої групи, під час якої її члени заволоділи коштами на суму майже 100 тис грн.
 

Наразі організатору злочинного угрупування та його членам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, у складі організованої групи) КК України.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 


Довідково: санкції статті інкримінованих злочинів передбачають покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2262