Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

На Хмельниччині до позбавлення волі засуджено жінку, яка викинула тіло своєї новонародженої дитини у смітник

Працівниками галузевого відділу прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину 34-річної жительки Шепетівського району, яка залишила у небезпеці свою новонароджену дитину.
 

Частину тіла немовляти 6 грудня 2018 року неподалік недіючого приміщення залізничного вокзалу м. Полонне виявив місцевий житель.
 

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області встановлено, що 33-річна матір двох неповнолітніх дітей у грудні минулого року самостійно, не звертаючись за спеціалізованою медичною допомогою, народила здорову дівчинку.
 

При цьому, жінка не вжила будь-яких заходів, аби врятувати життя новонародженої, не надала дитині необхідної медичної допомоги та не доставила її до лікувального закладу. Це і спричинило її смерть.
 

Аби приховати свою злочинну діяльність, зловмисниця залишила тіло дитини у приміщенні залізничного вокзалу посеред побутового сміття.
 

Спорідненість жінки із немовлям підтверджено висновками відповідних експертиз.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило смерть особи), ч. 1 ст. 297 (наруга над тілом) КК України.
 

Вироком Полонського районного суду засудженій призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1940