Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2019

За втручання прокуратури Хмельниччини замовники будівництва сплатять третину мільйона гривень на розвиток інфраструктури м. Кам’янця-Подільського

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини активно реагують на випадки недобросовісного виконання замовниками будівництва обов’язку щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури регіону та відстоюють свою позицію у суді.
 

За результатами розгляду позову прокуратури, рішенням господарського суду Хмельницької області із замовників будівництва у м. Кам’янець-Подільський до бюджету стягнуто 296 тис грн.
 

Ця сума – це збитки, завдані невиконанням суб’єктами господарювання своїх зобов’язань щодо сплати пайової участі.
 

Встановлено, що товариство та двоє фізичних осіб-підприємців спільно здійснили реконструкцію належної їм нерухомості на комплекс приміщень громадського призначення: кафе, магазин, аптеку, перукарню та офісні приміщення.
 

Загальна площа введеного в експлуатацію об’єкта будівництва склала більше 1,5 тис кв м.
 

У зв’язку із тим, що підприємці вимоги законодавства та пропозиції міської ради щодо укладення договору про участь у створенні та розвитку інфраструктури проігнорували, прокуратурою вжито заходів до стягнення цих коштів у судовому порядку.
 

Відтак, за реагування прокуратури замовники будівництва сплатять третину мільйона гривень на розвиток інфраструктури м. Кам’янця-Подільського.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1994