Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2019

За втручання прокуратури Хмельниччини у державну власність повернуто цілісний майновий комплекс комбінату хлібопродуктів вартістю 166 млн грн

На виконання рішення господарського суду Хмельницької області, винесеного за позовом прокуратури Хмельниччини, за державою в особі Кабінету Міністрів України зареєстроване право власності на цілісний майновий комплекс «Богданівецький комбінат хлібопродуктів».
 

Підставою для реагування стало те, що, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, прокуратурою області виявлено порушення законодавства при розпорядженні майном державної форми власності.
 

Встановлено, що у 2012 році на підставі рішення Копистинської сільської ради Хмельницької області за одним із публічних акціонерних товариств оформлено право приватної власності на цілісний майновий комплекс зерносховища загальною площею понад 50 тис кв м, розташований у Хмельницькому районі.
 

Незважаючи на те, що вказана нерухомість входила до переліку майна, що не підлягає приватизації, за відсутністю рішення власника про зміну правового статусу державного майна, цілісний майновий комплекс вартістю 166 млн грн вибув із державної власності.
 

З метою захисту інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, визнання недійсним свідоцтва про право власності, а також визнання права власності на цілісний майновий комплекс за державою.
 

Відтак, як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик, за втручання прокурати Хмельниччини одне із найбільших зерносховищ західного регіону країни вартістю 166 млн грн повернуто у державну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2503