Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2019

На Хмельниччині за прокурорського втручання підлягає поверненню у комунальну власність обласного центру 1,1 га земель

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи щодо захисту прав територіальних громад в частині розпорядження землями комунальної власності, повернення незаконно відчужених земель.

Так, Хмельницьким апеляційним судом 2 травня 2019 року залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов заступника прокурора області в інтересах Хмельницької міської ради до ГУ Держгеокадастру в області та фізичної особи.

Зокрема, прокуратурою області з’ясовано, що у 2014 році Головним управлінням Держгеокадастру в області одному з жителів області надано у власність земельну ділянку площею 1,1 га для ведення особистого селянського господарства.

При цьому її передано як земельну ділянку державної власності, хоча вона перебуває у межах міста Хмельницького. Водночас розпорядником цієї землі може бути лише місцева територіальна громада в особі міської ради.

З урахуванням викладеного, судами першої та апеляційної інстанції підтримано позицію прокуратури та визнано недійсним відповідний наказ ГУ Держгеокадастру в області, так як земельна ділянка незаконно вибула з комунальної власності.

Відтак, понад 1,1 га землі підлягають поверненню у власність територіальної громади міста Хмельницького.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2231