Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

На Хмельниччині за реагування прокуратури не допущено неправомірну передачу в приватну власність земель резервного фонду

За принципової позиції прокуратури постановою апеляційного суду Хмельницької області задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та позовні вимоги про скасування розпоряджень та визнання державних актів на право власності на земельні ділянки площею 4 га та ринковою вартістю 240 тис грн недійсними.

Вказані землі розташовані на території Кунівської сільської ради Ізяславського району Хмельницької області та віднесені до земель сільськогосподарського призначення.

Розпорядженням райдержадміністрації надано дозвіл на їх передачу у власність громадян для ведення особистого селянського господарства.

Прокуратурою встановлено, що зазначені рішення прийнято з порушенням вимог законодавства.

Позаяк вказані ділянки віднесені до земель резервного фонду, створеного під час паювання земель колективного сільськогосподарського підприємства, вони можуть бути надані переважно членам сільськогосподарських підприємств, громадянам, зайнятим у соціальній сфері населеного пункту, та тим, хто проживає на відповідній території.

Оскільки громадяни, яким землі передані у власність, не належать до жодної з вказаних категорій осіб, прокуратура звернулась до суду з вимогою про скасування неправомірних рішень районної державної адміністрації та виданих на їх підставі державних актів на землю.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2116