Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

На Хмельниччині судитимуть членів організованої злочинної групи, які займалась незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області завершено досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення та продажу фальсифікованого алкоголю.
 

Встановлено, що четверо мешканців Хмельницької області з метою особистого збагачення на території одного з районів області відкрили підпільний цех. Використовуючи спеціальне обладнання, упродовж тривалого часу спільники виготовляли фальсифіковану алкогольну продукцію під виглядом горілки та коньяку, які розливали в ПЕТ-пляшки різної ємності.
 

У подальшому правопорушники збували виготовлену продукцію споживачам, у тому числі через заклади торгівлі та громадського харчування.
 

У лютому цього року зловмисників викрито. Під час проведення 19 санкціонованих обшуків за місцем виготовлення та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв виявлено та вилучено понад 1700 л незаконно виготовленої алкогольної продукції та 500 л спирту, а також спеціальне обладнання, яке використовувалось для виробництва фальсифікату.
 

Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад півмільйона гривень.
 

За висновками експертиз вказані алкогольні напої можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст.28 ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту та збут підакцизних товарів, незаконне виготовлення алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей, вчинені у складі організованої групи) направлено для розгляду до Волочиського районного суду.
 


Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення визначена санкцією ч. 3 ст. 204 КК України –  позбавлення воді на строк від 5 до 10 років.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2215