Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури замовник будівництва сплатить кошти на створення та розвиток інфраструктури обласного центру

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання замовниками будівництва обов’язку  щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури регіону.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Хмельницької міської ради заявлено позов про стягнення із місцевої мешканки збитків, завданих невиконанням зобов’язання щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури обласного центру.
 

Встановлено, що у 2015 році власником нежитлового приміщення у м. Хмельницькому здійснено його реконструкцію під магазин, в результаті чого задекларовано 590 кв. м введеного в експлуатацію об’єкта будівництва.
 

Пропозиції міської ради щодо укладення договору про участь у створенні та розвитку інфраструктури м. Хмельницького замовник проігнорував, а тому прокуратурою вжито заходів до стягнення цих коштів у судовому порядку.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, рішенням Хмельницького міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, замовника будівництва зобов’язано сплатити на користь Хмельницької міської ради 118 тис грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1899