Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

За апеляційного реагування прокуратури судом скасовано «умовний» термін відбування покарання винуватцю ДТП, під час якої загинув велосипедист

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділенням Білогірського відділення Красилівського відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди з летальними наслідками.
 

Трагедія сталась у листопаді 2016 року на автодорозі Білогір’я-Плужне  внаслідок порушення водієм автомобіля марки «ВАЗ» правил безпеки дорожнього руху.
 

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік сів за кермо технічно-несправного автомобіля з різними шинами та непрацюючими зовнішніми світловими приладами. Горе-водій не обрав безпечну швидкість руху та допустив наїзд на велосипедиста.
 

Внаслідок цього сталась дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої 61-річний чоловік отримав травми не сумісні з життям.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.
 

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.
 

Відтак, відповідно до вироку апеляційного суду винуватець ДТП в установах відбування покарання проведе 4 роки. Окрім того, його на 2 роки позбавлено права керувати транспортними засобами.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1843