Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

У судовому порядку Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вимагає виконання постачальником умов договору про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів.
 

Встановлено, що у лютому минулого року тендерним комітетом управлінням охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради проведено закупівлю палива та із переможцем відкритих торгів укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 34 тис літрів бензину марки А-92.
 

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала 885 тис грн.
 

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, у квітні між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планується закупити зменшено, чим протиправно збільшено ціну за одиницю товару.
 

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області,  ринкові ціни на бензин А-92 з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення.
 

Враховуючи загрозу порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину, прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави та за позовом місцевої прокуратури зазначену додаткову угоду до договору про закупівлю паливно-мастильних матеріалів судом визнано недійсною.
 

Незважаючи на вказане рішення суду, постачальником так і не поставлено частину товару, а тому виконати умови договору в повному розмірі прокуратура вимагає у судовому порядку.
 

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, позов прокурора про поставку на користь міської ради майже півтони пального перебуває на розгляду у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1869