Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

За внесення недостовірних даних до інформаційних систем на Хмельниччині засуджено працівника податкової інспекції

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської  місцевої прокуратури Юрій Вятровський, працівниками місцевої прокуратури в суді доведено вину працівника державної податкової інспекції у вчиненні службового підроблення та несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах.
 

Перебуваючи на посаді головного державного інспектора та маючи доступ до однієї із автоматизованих інформаційних систем, жінка внесла до неї завідомо неправдиві відомості щодо поданих фізичною особою-підприємцем документів.
 

Це вона зробила з метою укриття недостовірної та несвоєчасної реєстрації повідомлень підприємця про прийняття на роботу найманих працівників.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 

Вироком Дунаєвецького районного суду засудженій особі призначено покарання у виді штрафу в розмірі 10,2 тис грн. Окрім того, її позбавлено права обіймати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2132