Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Прокуратурою Хмельниччини викрито антиконкурентні узгоджені дії учасників публічної закупівлі автомобіля вартістю 700 тис грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять вивчення стану додержання вимог законодавства про публічні закупівлі.
 

Встановлено, що одним із державних підприємств у грудні 2017 року на відкритих торгах придбано легковий автомобіль марки Toyota Camry вартістю більше 700 тис грн.
 

«Виявилось, що під час цієї процедури порушено вимоги законодавства про захист економічної конкуренції», - повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик.
 

Так, для участі у державній закупівлі свої тендерні пропозиції надали два учасника, зареєстровані за однією адресою. При цьому, подані ними документи були ідентичного змісту та оформлення, а різниця у запропонованій ціні становила всього 500 гривень.
 

Упродовж трьох етапів електронного аукціону пониження ціни учасниками не здійснювалось.
 

Оскільки наведені обставини могли свідчити про узгодження учасниками закупівлі своєї поведінки під час підготовки та участі у відкритих торгах, для здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері публічних закупівель, прокуратурою області у минулому році відповідні матеріали направлено до Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
 

За результатами їх розгляду вказаних суб’єктів господарювання визнано винними в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій шляхом спотворення результатів торгів та на них накладено штраф на загальну суму понад 72 тис грн.
 

Окрім того, порушників на три роки позбавлено права приймати участь у публічних закупівлях.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2116