Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі вартістю 3,5 млн грн збільшено у вісім разів

Органами прокуратури області активно вживаються заходи щодо приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що на підставі розпорядження Дунаєвецької районної державної адміністрації у 2010 році одному із фермерських господарств в оренду надано 155 га землі, розташованої на території Смотрицької сільської ради.
 

За використання землі господарство сплачувало визначену договором орендну плату в розмірі 45 тис грн у рік.
 

Водночас, оскільки нормативна грошова оцінка землі змінилась, відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії тепер має бути значно більшим.
 

У зв’язку із цим, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура у минулому році звернулась до селищної ради з листом про усунення виявлених порушень та внесення змін до договору оренди.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, на виконання вимог прокуратури розроблено нормативно грошову оцінку земельних ділянок, яка на сьогодні становить майже 3,5 млн грн, та додатковою угодою між орендарем та сільською радою розмір орендної плати приведено у відповідність до вимог законодавства.
 

Відтак, за втручання органів прокуратури річний розмір орендної плати за використання цієї ділянки збільшено до 350 тис грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1892