Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

На Хмельниччині судитимуть працівника акціонерного товариства, якого підозрюють у розтраті майна вартістю більше півмільйона гривень

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділенням Деражнянського відділення Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом розтрати майна акціонерного товариства.
 

Встановлено, що кримінальне правопорушення вчинено працівником підприємства.
 

Завідувач складу, на якого покладається повна матеріальна відповідальність за ввірені цінності, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратив майно акціонерного товариства.
 

З метою особистого збагачення, чоловік реалізував товарно-матеріальні цінності роботодавця на суму більше 533 тис грн, а отриманими коштами розпорядився на власний розсуд.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення воді на строк від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2394