Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

До шести років позбавлення волі засуджено двох мешканців Красилова, які вимагали грошові кошти у місцевих підприємців

Працівниками Старокостянтинівської місцевої прокуратури у суді доведено вину двох мешканців м. Красилів, які упродовж двох років займались вимаганням грошових коштів у підприємців.


За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Красилівського відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що двоє чоловіків 46 та 29 років домовились спільно збагатитись за рахунок чужого майна.


Реалізовуючи злочинний умисел, погрожуючи розправою, вони вимагали у двох підприємців щомісячну «плату» у розмірі 2 тис грн.


Шляхом погроз застосування насильства відносно потерпілих та членів їх сімей, а також пошкодження майна упродовж 2014 –  2016 років зловмисники отримали від них 36 тис грн.


Коли терпець у чоловіків увірвався та вони відмовились сплачувати кошти, вимагачі пішли на радикальні методи. Спочатку підпалили автомобіль одного потерпілого, а за кілька днів через вікно закинули пляшку з запальною сумішшю у будинок матері іншого.


Після того як підприємці відновили «щомісячні виплати», вимагачі повідомили про збільшення їх розміру до 3 тис грн.


Під час чергової передачі коштів, у вересні 2016 року, зловмисників було викрито.


Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Сергій Комонюк, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (закінчений замах на умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу) КК України.


Вироком Старокостянтиніського районного суду засудженим призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1744