Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури державі повернуто землі та майно вартістю мільйон гривень

Вжитими Шепетівською місцевою прокуратурою заходами забезпечено повернення із незаконного використання у державну власність земельної ділянки та нерухомого майна.
 

Місцевою прокуратурою виявлено факт неправомірної передачі однією із виправних колоній управління Державної пенітенціарної служби України в області у користування суб’єкта господарювання землі та майна, наданих державою для виконання її завдань.
 

Встановлено, що між установою та товариством укладено договір підряду, згідно з яким у користування останнього перейшла земля площею майже 3 га та господарські приміщення загальною вартістю близько 1 млн грн.
 

Під виглядом вказаної угоди насправді приховано оренду. Тобто майно та земля, призначені виключно для забезпечення функціонування колонії, фактично передані приватному агровиробнику для ведення підсобного господарства та вирощування тваринницької продукції, використовуються ним для здійснення підприємницької діяльності та отримання прибутку.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір підряду недійсним та звільнити об’єкти нерухомості.
 

Завдяки активній та принциповій позиції прокуратури, суд погодився із доводами прокурора та задовольнив позов в повному обсязі.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, землі та майно передано законному користувачу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1734