Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

В апеляційному порядку прокуратура Хмельниччини домоглась реального покарання начальнику відділення поштового зв’язку, яка привласнила кошти, призначені для соціальних виплат

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури, апеляційним судом скасовано вирок Летичівського районного суду та начальника одного з відділень поштового зв’язку в Деражнянському районі, яка привласнила кошти, призначені для соціальних виплат, засуджено до реальної міри покарання у виді обмеження волі.
 

Бажаючи безпідставно збагатитись, службова особа, яка мала доступ до цінностей та несла матеріальну відповідальність за їх збереження, вносила до офіційних документів недостовірні відомості – підробляла підписи громадян, які свідчили про отримання ними грошових коштів, а гроші забирала собі.
 

Ці кошти були призначені для виплати допомоги у зв’язку з пологами і вагітністю, соціальної компенсації за скраплений газ та тверде паливо учасникам ВВВ, соціальної допомоги до 9 травня, електронних переказів.
 

Також, керівниця поштового відділення привласнила отримані від місцевих мешканців кошти в рахунок оплати комунальних платежів за газ, електроенергію та послуги з передплати друкованих видань.
 

Загалом, внаслідок своїх протиправних дій зловмисниця заволоділа  коштами на загальну суму 28 тис. грн.
 

За результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні місцевим судом обвинувачену визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).
 

Вироком суду жінку засуджено до покарання у виді обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій,  однак, незважаючи на вчинення корупційного злочину, звільнено від відбування покарання з випробуванням.
 

«Враховуючи порушення вимог Закону, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник відділу підтримання обвинувачення у суді прокуратури області Олексій Луговий.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині призначеного покарання скасовано.
 

Відповідно до вироку Хмельницького апеляційного суду корупціонеру призначено покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 2 роки.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2043