Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури державі повернуто земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

Вжитими Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спільно із органами державної виконавчої служби заходами забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення земельної ділянки водного фонду до держаної власності.
 

Встановлено, що у 2016 році Гринчуцькою сільською радою у власність місцевого жителя для ведення садівництва передано земельну ділянку площею 1200 кв. м, розташовану в межах захисної смуги Дністровського водосховища.
 

Згідно вимог чинного законодавства надання земель прибережної захисної смуги у приватну власність, в тому числі для ведення садівництва, заборонено, а тому рішення сільської ради є незаконними.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання рішення органу місцевого самоврядування незаконним та його скасування, а також про повернення земельної ділянки у власність держави.
 

Завдяки активній та принциповій позиції прокуратури, суд погодився із доводами прокурора та задовольнив позов в повному обсязі.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, повернувши земельну ділянку у володіння держави, поновлено права громадян на вільний доступ до водного об’єкта.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1776