Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

На Хмельниччині головного бухгалтера комунального підприємства підозрюють у привласненні більше 1,6 млн грн

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області проводиться досудове розслідування за фактом привласнення коштів одного із комунальних підприємств Хмельницької міської ради.
 

Кримінальне провадження розпочато за заявою новопризначеного директора, який виявив нестачу.
 

Під час слідства встановлено, що кошти підприємства привласнив його колишній головний бухгалтер.
 

З листопада 2016 по жовтень 2018 року, з метою особистого збагачення та зловживаючи службовим становищем, він вносив у банківські платіжні системи підприємства завідомо неправдиві відомості про зарахування на власний картковий рахунок «заробітної плати» та перераховував кошти на власну користь.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, в результаті вказаних дій комунальному підприємству завдано майнової шкоди на суму понад 1,6 млн грн.
 

В ході досудового розслідування, на теперішній час уже колишній службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та повторно), ч. 3 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчинена особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значної шкоди) КК України.
 

Наразі стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування, та вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2452