Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засуджено жінку, яка намагалась підкупити поліцейського аби уникнути відповідальності за правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних речовин

У вересні минулого року за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотичних речовин, місцева жителька, у помешканні якої виявили більше півкілограма наркотичного засобу – концентрату макової соломи, запропонувала заступнику начальника – начальнику сектору кримінальної поліції Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та місцеву прокуратуру, а на підставі рапорту поліцейського за вказаним фактом розпочато досудове розслідування.
 

Під час дачі хабара, жінку, яка таким чином намагалась уникнути відповідальності, викрито, а грошові кошти в сумі 3 тис грн вилучено.
 

Стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) та ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів у великих розмірах без мети збуту) КК України.
 

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, засудженій призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1922