Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

До 15 років позбавлення волі засуджено хмельничанина, який вбив свого знайомого, аби заволодіти його автомобілем

Працівниками прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину 53-річного мешканця обласного центру, який з корисливих мотивів вбив свого знайомого.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що чоловік протягом тривалого часу користувався автомобілем свого знайомого та спільно із ним надавав послуги таксі. Коли власник авто вирішив позбавити свого «колегу» права ним користуватись, зловмисник, намагаючись у будь-який спосіб заволодіти транспортним засобом, спланував скоїти вбивство.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, під час розмови в гаражі у потерпілого, із полиці для інструментів він вихопив молоток та наніс ним своєму «опоненту» більше 9 ударів в голову.
 

Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.
 

Розуміючи наслідки скоєного та намагаючись знищити сліди злочину, тіло потерпілого зловмисник вивіз за межі міста та залишив на узбіччі дороги, неподалік від сміттєзвалища.
 

Окрім цього, з метою заволодіння майном та безперешкодного користування ним, він незаконно заволодів і транспортним засобом, і документами на нього та, до моменту затримання правоохоронцями, продовжував використовувати автомобіль для надання послуг з перевезення пасажирів.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння документами)  КК України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2026