Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

За позовом Старокостянтинівської місцевої прокуратури підрядник взяв на себе зобов’язання упродовж 10 років гарантувати якість проведеного за бюджетні кошти ремонту

В межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення під час оформлення договірних відносин щодо ремонту за бюджетні кошти приміщень міської ради.
 

Встановлено, що у серпні минулого року між виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради та приватним підприємством укладено договір підряду, відповідно до якого суб’єкт господарювання взяв на себе зобов’язання виконати роботи з капітального ремонту приміщень на загальну суму 292 тис грн.
 

Всупереч вимог законодавства до вказаного правочину не включено умов щодо гарантійного строку якості закінчених робіт.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовами про внесення змін до укладеного договору в частині встановлення гарантійного строку на предмет підряду.
 

Під час розгляду позову місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області відповідачами внесено зміни до договору, відповідно до яких підрядник взяв на себе зобов’язання гарантувати належну якість та тривалість експлуатації об’єктів будівництва упродовж 10 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2045