Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

За втручання Старокостянтинівської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання 77 га землі сільськогосподарського призначення збільшено у шість разів

Органами прокуратури області активно вживаються заходи щодо приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності.
 

Встановлено, що на підставі рішення Старокостянтинівської районної державної адміністрації у 2007 році одному із фермерських господарств в оренду надано 77,5 га землі, розташованої на території Березненської сільської ради.
 

За використання землі господарство сплачувало визначену сільською радою орендну плату в розрахунку 100 гривень за гектар ріллі, що складало 7,7 тис грн у рік.
 

Водночас відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії тепер має бути значно більшим.
 

У зв’язку із цим, головним управлінням Держгеокадастру в області землекористувачу запропоновано внести зміни до договору та привести розмір орендних платежів у відповідність до вимог законодавства, однак ці пропозиції залишились без реагування.
 

Тому, діючи на усунення виявлених порушень, місцева прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку.
 

Як повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, рішенням господарського суду Хмельницької області позовні вимоги прокуратури щодо збільшення плати за землю підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, завдяки реагуванню прокуратури, розмір надходжень до місцевого бюджету за використання цієї ділянки збільшено до понад 46 тис грн в рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1872