Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

На Хмельниччині за одержання неправомірної вигоди судитимуть секретаря міської ради

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом зловживання впливом посадовцем міської ради однієї із об’єднаних територіальних громад області.
 

Факт одержання неправомірної вигоди задокументовано у взаємодії із співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у січні цього року.
 

Встановлено, що за 6 тис грн службовець мав посприяти підприємцю у прийнятті радою рішення про надання дозволу на здійснення підприємницької діяльності та безперешкодної торгівлі у торгових об’єктах об’єднаної територіальної громади.
 

Половину обумовленої суми коштів зловмисник отримав у грудні 2018 року, а після одержання другої частини неправомірної вигоди його було викрито правоохоронцями.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 25,5 тис грн або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2091