Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

На Хмельниччині судитимуть двох мешканців обласного центру, які намагались підкупити слідчих аби уникнути відповідальності за майнові злочини

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами вчинення корупційних кримінальних правопорушень.
 

У січні цього року, в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій, спільно із співробітниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, задокументовано два факти надання неправомірної вигоди правоохоронцям.
 

Зокрема, 20-річний хмельничанин, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення ним крадіжки чужого майна, запропонував неправомірну вигоду у сумі 3 тис грн заступнику начальника слідчого відділу Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 

Інший мешканець обласного центру, шляхом надання неправомірної вигоди у сумі 1400 грн начальнику відділення того ж слідчого відділу, намагався домогтись сприяння у вирішенні питання про закриття кримінального провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).
 

Про такі пропозиції правоохоронці повідомили своє керівництво та за вказаними фактами розпочато досудове розслідування.
 

Під час передачі обумовлених сум неправомірної вигоди вказаних осіб викрито.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, наразі обвинувальні акти за ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1844