Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2019

На Хмельниччині місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 1,6 млн грн

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом протиправного заволодіння керівником низки підприємств державними коштами, призначеними для виплати допомоги породіллям, на суму понад 1,6 млн грн.
 

Вказане кримінальне провадження розпочато місцевою прокуратурою у результаті виявлення відповідних правопорушень під час здійснення конституційної функції представництва інтересів держави у суді.
 

Завдяки скоординованим прокуратурою заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, спільно із співробітниками управління захисту економіки в Хмельницькій області та оперативного управління Головного Управління Державної фіскальної служби в області, зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом шахрайства з використанням електронно-обчислювальної техніки), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем вчиненим в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), ч. ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення та використання офіційних документів) КК України.
 

Встановлено, що упродовж 2012-2015 років, житель м. Старокостянтинів, будучи керівником та виконувачем обов’язків керівника ряду підприємств, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення довідок про працевлаштування у нього вагітних жінок та подальшої подачі неправдивих заявок-розрахунків, заволодів коштами Фонду соціального страхування України в сумі понад 1,6 млн грн, які були перераховані на рахунки вказаних підприємств для надання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами.
 

Після отримання грошей на банківські рахунки зі спеціальним режимом використання, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою приховання та маскування незаконного походження цих коштів, підозрюваний перераховував їх на рахунки ряду підконтрольних йому підприємств, а надалі – на особисті та карткові банківські рахунки близьких осіб.
 

Виведені у протиправний спосіб та легалізовані (відмиті) грошові кошти підприємливий чоловік використав на особисті потреби.
 

Окрім цього, займаючись представництвом інтересів громадян в судах, зловмисник підробив ряд квитанцій про сплату судового збору за розгляд судами цивільних позовів та апеляційних скарг, які в подальшому посвідчив підробленою печаткою АТ «Ощадбанк» та подав в суди.
 
Такими діями інтересам Судової адміністрації України зловмисник спричинив збитків на суму понад 5 тис грн.
 

Вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі спричинених ним матеріальних збитків та заявленого цивільного позову, що становить понад 1,6 млн грн.
 

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1830