Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Правоохоронцями Хмельниччини викрито трьох членів злочинної групи, яка займались вимаганням неіснуючих боргів

За процесуального керівництва прокуратури області, працівниками Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області, в результаті проведення в рамках кримінального провадження комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, викрито злочинну групу, яка займалась вимаганням грошових коштів у місцевого мешканця.
 

Встановлено, що троє чоловіків віком від 25 до 45 років, застосовуючи фізичний та психологічний тиск на потерпілого, погрожуючи зброєю, «вибивали» неіснуючі борги.
 

Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий під примусом написав боргову розписку та був змушений виконувати незаконні вимоги зловмисників.
 

В якості оплати першої частини вигаданого боргу спочатку він передав їм 2 тис грн, а після передачі решти - 18 тис грн, вимагачів було викрито правоохоронцями та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1798