Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Прокуратурою Хмельницької області до суду направлено обвинувальний акт за фактом незаконного виготовлення алкоголю та марок акцизного збору

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області, Головним управлінням Державної фіскальної служби в області завершено досудове розслідування за фактом вчинення злочину в сфері господарської діяльності.
 

Слідчим управлінням фіскальної служби в області під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення фальсифікованого алкоголю встановлено, що організатором протиправної діяльності є мешканець області.
 

У підсобному приміщенні власного домоволодіння, з метою незаконного виготовлення, зберігання та подальшого збуту, правопорушник виготовляв алкогольні напої під виглядом горілки. При цьому зловмисник використовував обладнання, що забезпечує її масове виробництво.
 
Алкоголь він розливав у так звані «beg-in-box» та скляну тару, закорковував їх пристосованим ключем та наклеював підроблені марки акцизного податку.
 

Під час проведення санкціонованих обшуків на підпільному виробництві виявлено та вилучено понад 1600 літрів готової продукції, 1400 літрів спирту, 4700 підроблених марок акцизного податку, а також спеціальне обладнання, яке використовувалось для незаконного масового виготовлення алкоголю.
 

Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області Олег Львовський.
 

Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 199, ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, незаконне їх зберігання з метою збуту, а також виготовлення та зберігання підроблених марок акцизного податку з метою використання при продажу товарів, вчинене повторно) направлено для розгляду до суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1749