Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Прокурор Хмельницької області повідомив депутату районної ради про підозру у зловживанні впливом

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до встановленої законодавством відповідальності.
 

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, прокурором Хмельницької області Олегом Синишиним повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), депутату однієї з районних рад Хмельниччини.
 

В результаті проведених, за процесуального керівництва прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
 

З метою незаконного збагачення, підприємливий представник громади, пообіцяв місцевій мешканці вплинути на прийняття судом рішення про закриття відносно неї справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).
 

Аби приховати свою злочинну діяльність, кошти у сумі 13 тис грн депутат вказав перерахувати на рахунок підконтрольної йому громадської організації, нібито за надання юридичної консультації.
 

Після перерахування обумовленої суми коштів на відповідний рахунок, правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, та вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 


Довідково:
санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2048