Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

За втручання правоохоронців Хмельниччини забезпечено відшкодування понад 1,5 млн грн податків

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області, Головним управлінням Державної фіскальної служби в області завершено досудове розслідування за фактом вчинення злочину в сфері господарської діяльності.
 

Слідчим управлінням фіскальної служби в області під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків встановлено, що упродовж 2014-2016 років головний бухгалтер одного з підприємств області занижувала розмір податкових зобов’язань зі сплати орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.
 

Це призвело до ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.
 

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям під час досудового розслідування підприємство сплатило до бюджету більше 1,5 млн грн  – перерахувало необхідну суму податків та відшкодувало шкоду, завдану їх несвоєчасною сплатою.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, наразі розслідування кримінального провадження завершено, прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)).
 


Довідково:
санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1746