Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2019

За порушення правил безпеки на виробництві, що спричинили загибель працівника, засуджено керівника цеху на підприємстві

Працівниками Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину керівника цеху одного із промислових підприємств, у вчиненні злочину проти безпеки виробництва.
 

Трагедія на виробництві, під час якої загинув 51-річний електрослюсар, сталась у м. Полонне у грудні 2015 року. Тоді працівники виконували роботи по встановленню електродвигуна вагою 1,8 тонн.
 

 Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділенням Полонського відділення Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області встановлено, що роботи проводились під керівництвом начальника цеху, який ніс відповідальність за їх безпечне виконання.
 

Під час підйому електродвигуна стропи, призначені для підіймання значно легших вантажів, не витримали навантаження та двигун упав на чоловіка, який всупереч правил охорони праці перебував на платформі.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки – смерть людини).
 

Вироком Полонського районного суду Хмельницької області засудженому призначено покарання у виді одного року позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на один рік.
 

Враховуючи обставини вчиненого злочину, позицію потерпілої сторони та особу засудженого, від відбування покарання його звільнено на підставі закону про амністію.
 

Також, за позовом потерпілої, рішенням суду роботодавця зобов’язано відшкодувати завдану їй моральну шкоду в розмірі 400 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2229