Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2019

За втручання Старокостянтинівської місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі вартістю майже 11 млн грн приведено у відповідність до вимог законодавства

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що на підставі рішення Красилівської міської ради у 2012 році одному із приватних підприємств в оренду для виробничих цілей надано 6,5 га землі у м. Красилів.
 

Попри те, що вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 10,9 млн. грн., орендна плата за її використання тривалий час лишалась незмінною та складала  195 тис. грн.
 

У зв’язку з цим міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства, проте ці пропозиції залишились без реагування.
 

«Тому, діючи на усунення виявлених порушень, місцева прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», - повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

Під час розгляду позову господарським судом Хмельницької області відповідачем зміни до договору оренди землі внесено у добровільному порядку.
 

Відтак, розмір орендної плати за використання землі збільшено до 328 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1811