Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Прокурор Хмельницької області повідомив адвокату про підозру у вчиненні корупційних правопорушень, що спричинили збиток на суму понад 6 млн грн

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень, у тому числі у сфері приватного права.
 

Сьогодні, 13 лютого 2019 року, прокурором Хмельницької області Олегом Синишиним одному із адвокатів регіону повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки), ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення офіційних документів, у тому числі вчинене повторно, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.
 

В ході досудового розслідування кримінального провадження, яке за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснюється слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що адвокат, перебуваючи у 2012 році на посаді юрисконсульта в одній із банківських установ, від імені начальника відділу банку склав ряд завідомо неправдивих офіційних документів – листів з проханням зняти заборону відчуження нерухомого майна, які підписав, завірив печаткою та надав нотаріусам.
 

Цю ж злочинну діяльність, пов’язану із незаконними оборудками з нерухомістю, зловмисник продовжив навіть звільнившись із займаної у банківській установі посади.
 

На підставі підроблених листів приватними нотаріусами із державних реєстрів вилучено відповідні записи.
 

В результаті таких неправомірних дій колишнього службовця банку, шість квартир та житловий будинок із земельною ділянкою заставною вартістю понад 6,2 млн. грн., які перебували в іпотеці банку для забезпечення виконання кредиторами грошових зобов’язань за отриманими ними кредитами в розмірі понад 4,5 млн. грн., були відчужені власниками на користь третіх осіб.
 

Отриманими від реалізації майна грошовими коштами боржники розпорядилися на власний розсуд, а не для погашення заборгованості по кредитним зобов'язанням. Внаслідок цього, через позбавлення банківської установи можливості звернути стягнення на предмет іпотеки, інтересам юридичної особи спричинено тяжкі наслідки.
 

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне, неупереджене дослідження усіх обставин злочинів та завершення досудового розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2256