Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Хмельницькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірної приватизації земель на території Меджибізької селищної ради вартістю близько 700 тис грн

Конституцією України та Земельним кодексом України кожному громадянину гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки у визначених законом розмірах.
 

Зокрема, для ведення особистого селянського господарства безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою встановлено, що наприкінці минулого року сесією Меджибізької селищної ради Летичівського району прийнято рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення та надання у власність громадян одинадцятьох земельних ділянок площею по 2 га кожна.
 

Окрім того, встановлено, що вказані особи своє право безоплатної приватизації земельних ділянок цієї категорії у межах норм, визначених ст.121 Земельного кодексу України, раніше вже використали.
 

До прикладу, один із заявників, зловживаючи своїм правом, окрім земельної ділянки на території зазначеної селищної ради, попередньо отримав у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки на території Хмельницького та Городоцького районів.
 

Таким чином, при розгляді заяв громадян сесією селищної ради не надано належної оцінки доводам заявників про наявність права на безоплатну приватизацію землі.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділу Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

Наразі вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення, а також збереження речових доказів у справі. Зокрема, на 11 земельних ділянок, площею 22 га та вартістю майже 700 тис. грн., накладено арешт.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1893