Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2019

За розбійний напад на жінку з дітьми хмельничанина засуджено до 8 років позбавлення волі

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину раніше судимого 36-річного мешканця обласного центру у повторному вчиненні розбійного нападу.
 

Ввечері, у серпні 2017 року, перебуваючи поблизу житлових будинків у м. Хмельницькому, зловмисник, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, помітив жінку з двома неповнолітніми дітьми.
 

Усвідомивши уразливий стан матері, яка заради безпеки своїх дітей не чинитиме активного опору злочинним діям, розбійник вирішив заволодіти її майном.
 

З цією метою він попрямував слідом за жінкою та її дітьми до під’їзду, разом з ними зайшов у кабіну ліфта та зупинив його рух.
 

Направивши на дітей предмет, схожий на револьвер, зловмисник висловив погрозу позбавити усіх життя у разі, якщо жінка відмовиться виконувати його вимоги. В цей же час з шиї жінки він зірвав золотий ланцюжок з підвіскою, а золоті сережки, побоюючись за життя своєї сім’ї, потерпіла віддала сама.
 

Заволодівши золотими прикрасами, нападник утік з місця злочину та був затриманий працівниками поліції уже наступного дня.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій).
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2094