Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

На Хмельниччині судитимуть підприємця, який намагався підкупити працівника поліції

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.
 

У грудні минулого року, за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури, співробітниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими слідчого відділу Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт надання фізичною особою-підприємцем неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Працівниками поліції встановлено, що інженер, який проводив нагляд за виконанням робіт із капітального ремонту дороги за бюджетні кошти, виконував його на підставі невідповідного для вказаного виду нагляду кваліфікаційного сертифікату.
 

Аби зберегти викритий факт у таємниці, підприємець запропонував начальнику міжрайонного відділу Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво, місцеву прокуратуру та за вказаним фактом розпочато досудове розслідування.
 

Під час передачі обумовленої суми неправомірної вигоди вказаного громадянина викрито, а кошти вилучено.
 

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка надати та надання неправомірної вигоди службовій особі).
 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
 


Довідково:
санкція ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2180