Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт відносно мешканця Хмельниччини, який організував збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів

Прокуратурою Хмельницької області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Хмельницькій області вживаються заходи щодо викриття та припинення діяльності нелегальних автозаправних станцій, з яких всупереч вимог законодавства, без належних дозвільних документів здійснюється продаж паливно-мастильних матеріалів сумнівної якості.
 

За процесуального керівництва відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області завершено досудове розслідування  у кримінальному провадженні за фактом реалізації незаконно виготовленого пального.
 

Так, наприкінці минулого року встановлено, що на автозаправній станції, розташованій на території Хмельницького району, реалізовувалися незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали під виглядом дизельного палива.
 

Під час проведення санкціонованого обшуку на зазначеній автозаправній станції виявлено та вилучено понад 1,6 тонн незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів та обладнання для його реалізації.
 

Відповідно до висновків експертних досліджень вказане пальне не відповідає вимогам ДСТУ.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, наразі обвинувальний акт за підозрою особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збут підакцизних товарів), направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян із застосуванням спеціальної конфіскації.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1846