Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2019

Під головуванням прокурора області Олега Синишина відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Хмельниччини (ФОТО)

Сьогодні, 7 лютого, прокурором Хмельницької області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.
 

У роботі заходу прийняли участь представники органів влади, місцевого самоврядування, відповідних підрозділів правоохоронних органів, а також працівники апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.
 

«Протидія злочинності та корупції продовжує залишатись головним завданням у роботі правоохоронців краю», - розпочинаючи нараду, наголосив прокурор області Олег Синишин.
 

Очільник відомства відзначив позитивні здобутки, яких досягнуто спільною та злагодженою роботою правоохоронців у 2018 році.
 

Зокрема, завдяки вжитим скоординованим заходам вдалось стабілізувати криміногенну ситуацію в регіоні, рівень злочинності зменшився і є значно нижчим від загальнодержавного.
 

Скоротилось число злочинів проти громадського порядку та моральності, безпеки руху та експлуатації транспорту, у тому числі незаконних заволодінь транспортними засобами.
 

Спостерігається тенденція до зниження числа злочинів проти власності, зокрема, крадіжок, у тому числі з квартир, вимагань та шахрайств.
 

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 7 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 31 особа. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.
 

Також, минулого року правоохоронними органами розпочато розслідування у 5 кримінальних провадженнях за фактами участі громадян України у складі терористичних організацій. За результатами розслідування 10 кримінальних проваджень вказаної категорії до суду скеровано обвинувальні акти.
 

Вжитими спільними заходами досягнуто зменшення рівня підліткової злочинності.
 

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. У 2018 році за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів до суду направлено  обвинувальні акти стосовно 57 осіб. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і до суду направлено 376 протоколів про вчинення  адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, до відповідальності уже притягнуто 214 осіб.
 

Органами досудового розслідування до суду скеровано 3,7 тис. обвинувальних актів у кримінальних провадженнях. Результатом роботи правоохоронців є ухвалення судами більше 2 тис. обвинувальних вироків.
 

Попри це, основною темою для обговорення стали існуючі проблеми у сфері протидії злочинності.
 

«Занепокоєння викликає збільшення кількості злочинів проти життя і здоров’я особи, умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень у порівнянні із 2017 роком вчинено вдвічі більше», - акцентував керівник прокуратури.

«Незважаючи на зменшення кількості злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, у 49 дорожньо-транспортних пригодах загинули люди. Тому одним із першочергових завдань є швидке та ефективне розслідування кримінальних проваджень за вказаними фактами та притягнення винуватців до відповідальності», - наголосив прокурор області.
 

Акцентовано увагу на необхідності активізації роботи з виявлення фактів вчинення корупційних правопорушень, розкрадання бюджетних коштів, зловживання у сферах земельних відносин, охорони лісів та надр, протидії організованій злочинності, незаконному гральному бізнесу.
 

Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.
 

Підсумовуючи, Олег Синишин підкреслив, що позитивних зрушень в подоланні злочинності можливо досягнути лише у разі максимальної згуртованості усіх правоохоронців та закликав учасників наради спільно працювати над забезпеченням ефективного захисту громадян та інтересів держави.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2454